Boeken als decoratie...

Foto: A.D. van Dijk

Wil je indruk maken met je tafelsetting tijdens een etentje? Leg een paar oude of antieke boeken op tafel omringd door bloemen, wat klimop uit de tuin of een paar takken. Maak het helemaal af met wat kaarsen of vintage theekopjes en klaar is je centerpiece. Mensen verwachten het niet en het ziet er schitterend uit. Misschien wel prookjesachtig.

Afgelopen zomer was ik op vakantie in Bretagne (Frankrijk). Op de terugweg reden we langs het paleis van Versailles. Als er één plek is met schitterende boekenkasten vol oude boeken is het daar wel.

Antieke vintage boeken tafeldecoratie paleis Versailles

Altijd wanneer ik in Frankrijk kom duik ik een brocante in. Op zoeken naar pareltjes tussen de rommel. Ik loop dan ook altijd even naar de boekenafdeling. Vooral in Franse brocantes vind je altijd wel een paar antieke boeken met leren kaften voor maar een paar euro per stuk.

Ook in Nederland vind ik ze. Utrecht is rijk aan kringloopwinkels en antiekwinkeltjes. Soms tref ik het en vind ik een één of een paar mooie boeken. Het leuke is dat niemand ze wil hebben. Een simpele en goedkope manier om je eettafel te decoreren.

Antieke vintage boeken tafeldecoratie

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Top