Vintage & Pastries duurzaam

Vintage & Pastries wil een duurzaam bedrijf zijn.

 

Bij Vintage & Pastries kun je niet alleen heerlijke producten bestellen voor een goede prijs, je weet ook dat ze zo duurzaam mogelijk gemaakt en verpakt worden. Ik vind dat wij als mensen de taak hebben om zorg te dragen voor de natuur en de hele aarde. Dit begint bij de manier waarop we leven. Consumeren is makkelijk maar schadelijk voor de planeet waar we op leven. We zouden naar duurzaam consumeren moeten gaan en daar wil Vintage & Pastries aan bijdragen. 
Ik wil je graag uitleggen hoe ik dit doe.

Duurzame ingrediënten

De ingrediënten in de producten zijn van hoge kwaliteit en zo natuurvriendelijk als mogelijk. Zo gebruik ik bijvoorbeeld de volgende ingrediënten:

- Scharreleieren met het hoogste Beter Leven keurmerk
- Biologische melkproducten
- Vleesproducten met het hoogste Beter Leven keurmerk
- Alle theevarianten (High Tea Boxen) zijn biologisch en/of Fairtrade
- De theefilters zijn biologisch afbreekbaar
- Je kunt kiezen voor een vegetarische High Tea Box

Bereiding

Tijdens het bereiden wordt al het afval gescheiden en gooi ik zo min mogelijk voedsel weg. Ook koop ik ingrediënten niet in te grote bulk waardoor ik zo min mogelijk hoef weg te gooien.

Ik kook niet op gas maar gebruik A++ apparatuur op groene stroom. 

Verpakking

Alle producten worden verpakt in 100% composteerbaar verpakkingsmateriaal.
Hieronder een opsomming van alle verpakkingsmaterialen die ik gebruik.

Cateringdozen en cateringschalen

De cateringdozen worden gemaakt van gerecycled papier of FSC® gecertificeerd papier afkomstig uit verantwoord bosbeheer en zijn voorzien van een venster van maiszetmeel. Doordat de cateringdozen 100% composteerbaar zijn kunnen ze na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen volgens het cradle to cradle principe.

De cateringschalen die in de cateringdozen zitten zijn gemaakt van suikerriet. Ze zijn voedselveilig, smaakneutraal, olie-, vet- en vochtbestendig. Afval van de suikerrietplant wat overblijft bij de productie van suiker dient als grondstof voor de productie van de cateringschalen.

Vintage & Pastries duurzaam Vintage & Pastries duurzaam Vintage & Pastries duurzaam cateringschaal

Fruitbakken (High Tea Deluxe)

De fruitbak in de High Tea Deluxe Box is gemaakt van PLA (maiszetmeel) verkregen uit mais. Dit snel groeiende gewas dient als hernieuwbare grondstof voor de productie van deze fruitbak. Bioplastic fruitbakjes zijn gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432 welke staat voor industriële composteerbaarheid, ze zijn dan ook voorzien van het OK compost en kiemplant logo. Gooi de fruitbak na gebruik niet bij het plastic-afval maar bij het gft- of restafval.

De grote fruitbak (High Tea Deluxe) zit in een broodzak die 100% biobased en composteerbaar is. Hij is gemaakt van agrarische restmaterialen: bladeren en stengels die overblijven na de oogst van o.a. suikerriet en bamboe. De broodzak is smaakneutraal.

Vintage & Pastries duurzaam fruitbak

Vershoudfolie

Sommige producten zoals sandwiches zijn verpakt in vershoudfolie. Dit vershoudfolie is gemaakt van Mater-Bi. Mater-Bi is de merknaam van een familie van volledig biologisch afbreekbare en composteerbare bio-kunststoffen, die bestaan uit hernieuwbare grondstoffen, zoals maïszetmeel en plantenoliën. Dit folie is voedselveilig, smaakneutraal, olie-, vet- en vochtbestendig.

Gooi het folie na gebruik niet bij het plastic-afval maar bij het gft- of restafval.

Weckpotten

De vers geperste sinaasappelsap (High Tea Boxen), clotted cream, jam en lemon curd zitten allemaal in originele glazen weckpotten en weckflessen met rubberen ringen. Na gebruik kun je ze omspoelen in de vaatwasser en hergebruiken. 

Vintage & Pastries duurzaam weckpotten Vintage & Pastries duurzaam weckpotten Vintage & Pastries duurzaam weckpotten


Lever lege weckpotjes in wanneer je jouw volgende bestelling komt ophalen of laat bezorgen en ontvang €1,- korting per weckpot op je volgende bestelling. 

Visitekaartje en flyers

De visitekaartjes, bedankkaartjes en informatie over de High Tea zijn gedrukt op gecertificeerd gerecycled papier.  

 

Ga voor een schoner klimaat.
Begin bij jezelf en kijk naar de manier waarop jij consumeert! 

Top